Primăria Valu lui Traian solicită IPJ Constanța ca limita de viteză pe sectorul de drum cuprins între ieșirea din Constanța și cartierul Crețoiu să fie de 70 km/h

Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Valu lui Traian. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Valu lui Traian solicită IPJ Constanța ca limita de viteză pe sectorul de drum cuprinse între ieșirea din Constanța și cartierul Crețoiu să fie de 70 km/h și prezintă mai multe argumente în acest sens.

Primăria Valu lui Traian a trimis o adresă către IPJ Constanța – Serviciul Rutier pe care o redăm integral.

“Prin prezenta, ne adresăm dumneavoastră în speranța că vom găsi înțelegere în rezolvarea situației create de limitarea vitezei de circulație pe sectorul de drum (Bd. I C Bratianu) cuprins între ieșirea din Constanța și cartierul Crețoiu (intrarea in Valu lui Traian ).

Prin adresa nr. 4403/13.02.2024, am solicitat Primăriei Constanța mărirea limitei de viteză pe sectorul de drum menționat mai sus. Ca și răspuns, reprezentanții UAT Constanța ne-au transmis că prin adresa dvs nr 714394/27.12.2023, refuzați acordarea limitei de 70 km / h și solicitați modificarea ei la 50 km/h. Nu avem nicio îndoială că la baza acestei decizii au stat studii aprofundate și că limitarea atât de drastică a vitezei are si un suport legislativ, deși vorbim de un drum care trece pe extravilanul localităților, fie el și bulevard de importanță europeană.

Vă rugăm totuși să țineți cont și de următoarele aspecte, pe care vi le semnalăm în calitate de autoritate locală afectată din toate punctele de vedere de această decizie.

  1. Comuna Valu lui Traian are peste 3000 de cetățeni navetiști, care locuiesc aici dar lucrează în orașul Constanța. La orele de varf (7.00 și 17.00), chiar și cu limita anterioară de viteză, drumul dintre Valu lui Traian și Constanta era bară la bară, iar în interiorul localității se formau coloane. Acum, este de două ori mai rău. Vă rugăm trimiteți un echipaj într-o dimineață în localitate, să facem împreună un studiu de trafic. Totul este blocat, durează o oră și jumătate ca un cetățean care pleacă din Valu lui Traian partea dinspre Murfatlar să ajungă la serviciu în Constanța.
  2. În afară de cei care fac naveta la serviciu, afectați mai sunt peste 1000 de elevi navetiști. Aceștia au reclamat pe tot parcursul anului 2023 faptul că după preluarea licenței de transport de către Metropolitan SRL pleacă de acasă la ora 6.00 și ajung la școală la 9.00. Acum, situația este mult mai gravă și stau în trafic mult mai mult, blocați în coloanele de mașini. Acestor navetiști li se adaugă cei de pe ruta Cernavodă – Medgidia.
  3. Limitarea vitezei are scopul de a preveni accidentele. Corect. Totusi, de când s-au montat parapeții separatori, lucrare pentru care UAT Valu lui Traian a insistat să fie urgentată, numărul accidentelor s-a redus semnificativ. Sectorul problematic a rămas cel cuprins între ieșirea din oraș și intrarea pe autostradă, însă accidentele cu adevărat grave petrecute anul trecut pe acest segment au avut loc pentru că oricum nu se respecta limita de viteză. Înțelegem că scopul limitei de viteza de 50 km/h a fost să faceți un lucru benefic pentru participanții la trafic, dar apelăm la dvs să reanalizați situația, punând în balanță și efectele negative și ținând cont cu precădere de faptul că oricum nimeni nu respectă această limită și, mai mult decât atât, cei care reprezintă cu adevărat un pericol circulau și înainte și acum cu o viteză mult peste cea admisa.
  1. Profităm de ocazie și vă adresăm din nou rugămintea de a interveni cu radare mobile pe străzile interioare din localitate și de a îndesi controlele ce au ca scop depistarea în trafic a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis. În măsura în care considerați necesar, efectivele Poliției Locale vor sprijini acțiunile dvs fără ezitare”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Încadrarea unui drum din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional în categoria funcţională a drumurilor de interes local se face conform legii prin
    Hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii care urmează să îl preia în administrare. Care este aceasta Hotarare ? Daca nu exista atunci totul este ILEGAL !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*