Primăria Valu lui Traian a transmis o informare în legătură depozitarea deșeurilor în ariile protejate.
„Vă aducem la cunoștință faptul că în vederea stopării acumulării/ depozitării deșeurilor în ariile protejate, ca măsura de prevenire și combatere al acestui fenomen, A.N.A.N.P Serviciul Teritorial Constanța informează toate persoanele fizice și/sau juridice că sunt interzise activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar, care pot rezulta poluarea sau deteriorarea habitatelor ori pertubarea activității speciilor” – Primăria Valu lui Traian.
În consecință;
> Este necesara respectarea prevederilor OG nr. 57/2007 plivind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice. Art.28, Alin. (1)“Sunt interzise activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum și perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective, atunci când aceste activități au un efect semnificativ, având în vedere obiectivele de protecție și conservare a speciilor și habitatelor.”
> Conform prevederilor regulamentelor ariilor naturale protejate, autoritățile publice locale de pe raza ariilor naturale protejate au responsabilitatea asigurării colectării și transportului deșeurilor menajere din localități la punctele legale de colectare a deșeurilor și de a desființa depozitele ilegale de deșeuri aflate pe teritoriul lor administrativ.
Conform prevederilor Art. 20 alin (5) și Art. 66 alin (1), Iit. e) din Ordonanța de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor “Se interzice incendierea oricărui tip de deșeuri și/sau substanță sau obiect”, iar nerespectarea prevederilor acestor articole constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă”.
Aceste obligații se aplică inclusiv pentru terenurile aflate în ariile naturale protejate sau în imediata vecinătate a acestora.
Be the first to comment