Nu poți să dai amenzi fără să creezi ÎNAINTE condițiile pentru ca ele să fie evitate: cazul parcărilor de la Valu lui Traian

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Primăria Valu lui Traian a postat astăzi pe Facebook o întrebare puțin ciudată. Aleșii vor să știe dacă:

“Sunteți de acord cu adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local care să prevadă amenzi de până la 1000 lei pentru cei care parchează mașina pe stradă?”

Eu am votat DA. Chiar sunt de acord cu astfel de amenzi, dar DOAR în anumite condiții. Și eu sunt deranjat de faptul că trebuie să fac slalom printre mașini ca să ajung acasă sau că mașina de gunoi nu poate să intre pe stradă pentru că nu are loc de autoturismele parcate și pe o parte și pe alta. Dar sunt 4 probleme care trebuie rezolvate înainte de a aplica amenzi.

1. Prima condiție este să ajuți omul să nu comită contravenția. Cum poți face asta când vine vorba de parcarea pe stradă? Să te asiguri că el are o curte mai mare de 200 mp și că are loc și pentru un garaj sau un loc de ținut mașina. Sunt vălureni care nu dispun de un asemenea spațiu.

Nu mai zic că sunt și localnici care au două autoturisme pentru că în familie lucrează și soțul și soția sau una dintre mașini de la locul de muncă. Poate că familia ține o mașină în garaj, dar a doua e în fața porții.

2. Nu poți să amendezi un om că își parchează mașina pe stradă în condițiile în care firmele care construiesc trotuare nu au luat deloc în calcul amenajarea unor alveole pentru autoturisme. Sunt zone unde trotuarul este la 3 metri de gard. Da, ați citit bine: trotuarul a fost făcut la 3 metri de gard, așa că era suficient spațiu pentru o parcare laterală, paralelă cu gardul. De ce nu a luat Primăria în calcul această variantă?

3. Trotuarele sunt prea înalte sau în pantă. Chiar și pentru cei care vor să urce cu mașina pe trotuar, acest lucru este aproape imposibil. Din nou – discutăm de o problemă de construcție a trotuarelor.

4. Ultima și cea mai importantă observație este: intrarea în curți și garaje a fost blocată de străzi care nu sunt asfaltate de luni sau ani întregi, dar care au bordurile montate. Cu alte cuvinte, îți este îngrădit accesul la proprietate. De ce se întâmplă acest lucru? Poate că tot firmele care execută lucrările sau persoanele care trebuie să le supravegheze NU își fac treaba corespunzător sau întârzie inacceptabil de mult lucrările. Iarna trecută, de exemplu, nu am putut să intrăm cu mașina în garaj din exact această cauză. Așa că utilajele de deszăpezire nu și-au făcut treaba corespunzător. Nu e de vină omul, ci echipele care nu și-au făcut treaba.

Așadar, dragi aleși: haideți să rezolvăm aceste 4 probleme și apoi să aplicăm și amenzi!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Nu sint deacord cu amenzile. Iar cei care le propun sa fie demisi.
    Oamenii deja se confrunta cu un nivel de trai foarte scazut cu multe lipsuri si greutati. Iar voi concepeti fel de fel de persecutii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*