FOTO O delegație a Școlii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu a participat la mobilitatea Eramus organizată în Cehia

O delegație a Școlii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu a participat la mobilitatea Eramus organizată în Cehia. FOTO Școala Viceamiral Ioan Murgescu

O delegație a Școlii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu a participat în această lună la mobilitatea Eramus organizată în Cehia.

În perioada 3-8 octombrie 2022, o delegație a Școlii Gimnaziale Viceamiral Ioan Murgescu formată din șase elevi (Dumitrașcu Alexandru, Scârlet Ana, Bancu Răzvan, Tonga Elis, Manea Ilinca, Cocoș Iulia ) și trei profesori (prof. Mădălina Balica, prof. Daniela Danciu și prof. Elena Avramescu) a participat la Mobilitatea Erasmus organizată în Cehia, în cadrul proiectului „Save the nature, save the future ”.

Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului: Turcia,  Grecia, Portugalia, Republica Cehă și România.

Scopul proiectului  este formarea unor deprinderi şi atitudini în spiritul respectului pentru mediu, precum şi realizarea unor acţiuni specifice în comunitatea în care trăiesc. Este extrem de important ca elevii să conștientizeze faptul că mediul înconjurător nu este numai casa noastră, ci este parte a fiecăruia dintre noi; acțiunile pe care aceștia le întreprind vor influența viaţa generaţiilor de mâine, iar protejarea și conservarea mediului înconjurător ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi. Doar așa vom putea fi schimbarea de care lumea are nevoie.

Programul întâlnirii a fost unul diversificat și extrem de cuprinzător, lucru care se poate vedea și din activitățile desfășurate deopotrivă de elevi și de cadrele didactice.

Ziua 1

Festivitate de bun venit

Program artistic (cântece și dansuri tradiționale și internaționale, scurtă punere în scenă a unui basm tradițional);

Întâlnire cu primarul orașului Šumperk.;

Activități culturale și de socializare.

Ziua 2

Prezentarea succintă fiecărei țări;

Activități specifice pe tema proiectului în cadrul ECO CAMP (Svagrov), desfășurate în pădure;

Ziua 3

Excursie tematică la Dolni Morave (Sky Bridge și Sky Walk)

Activități pe tema proiectului

Activități de socializare – cina în cadrul cantinei școlii cu profesorii școlii și parteneri, elevi și părinți.

Ziua 4

Prezentarea succintă a școlilor de către elevii;

Activități pe tema proiectului – mesaje pentru planeta Pământ, Copacul Save the Nature, Save the Future;

Vizită la rezervația naturală din Rejviz;

Ziua 5

Activitate specifică proiectului în cadrul școlii – Plantarea unui copac în grădina școlii;

Festivitatea de înmânare a certificatelor de participare;

Impresii, discuții pe marginea proiectului;

Activități culturale și de socializare.

Programul Erasmus+  reprezintă un pilon esențial al patrimoniului cultural european, al valorilor comune pe care le împărtășim, dar mai ales, al marii familii europene din care facem parte. Erasmus înseamnă diversitate culturală, oportunități și experiențe de neuitat, prietenii ce transced dincolo de granițe.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Vălureni, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe valureni.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*